Met Buster begon onze liefde voor de Berner Sennehond. Hij is geboren op 26 augustus 2010. Buster is een ‘jeweetwel’ reu. Het karakter van Buster is zoals wij dat graag bij een Berner Sennehond zien; betrouwbaar, stoer en zachtaardig.

Buster is onze nestor en heeft de belangrijke taak om als peetvader voor onze puppies te fungeren.

Helaas werd Buster op 16 februari 2015 ziek en is meteen in de kliniek onderzocht. Hier werd een tumor aan de darm ontdekt die op de 20e operatief verwijderd is. Buster is de 22e weer thuis gekomen en werkt hard aan zijn herstel.

Op 26 februari 2015 kregen we het slechte nieuws te horen dat het om een kwaadaardige tumor gaat en moeten wij ons beraden hoe nu verder met onze Buster.

We hebben besloten om Buster niet verder te laten behandelen. De voornaamste reden hiervoor is dat hij geruime tijd in quarantaine zou moeten. Aangezien wij zijn kwaliteit van leven ten alle tijden voorop stellen en een medische behandeling geen genezing zou bieden leek ons dit voor Buster de beste oplossing. Wij, en ook hij, willen zolang mogelijk van elkaar genieten. Wel zijn wij er bewust van dat we alert moeten zijn op enig teken van terugkeer van de ziekte.


Ons Buster aan het strandWe zijn ondertussen bijna 1,5 jaar verder en we mogen ons gelukkig prijzen. Buster is nog steeds bij ons. Soms heeft hij ons de stuipen op het lijf gejaagd en is er een medisch onderzoek gedaan, maar gelukkig zijn er nog steeds geen complicaties opgetreden. Wij gaan gewoon door met het genieten van elkaar.