De ouderdieren  van de door ons gefokte pups worden zorgvuldig uitgezocht. Wij stellen hoge eisen aan de gezondheid en het karakter.

De puppies worden bij ons in huis geboren en groot gebracht. Dit doen we omdat we veel waarde hechten aan een goede socialisatie. Bijkomend voordeel is dat wij op deze manier volledig en intens van de puppies kunnen genieten en hun ontwikkeling goed in de gaten kunnen houden.

Onze pups zijn gefokt volgens de voorschriften van de Vereniging de Berner Sennenhond en de Raad van Beheer. Als onze pups uitvliegen, zijn ze in het bezit van een stamboom. De stamboom dient door ons binnen 10 dagen na de geboorte aangevraagd te worden. In veel gevallen houdt dit in dat de naam van de pups door ons gekozen wordt. U mag uiteraard altijd voor een andere roepnaam kiezen.

Als de puppies ongeveer 6 weken oud zijn, worden ze door een medewerker van de Raad van Beheer gechipt en wordt hun DNA afgenomen. Elke pup krijgt een DNA-afstammingsbewijs, dat aangeeft dat de opgegeven ouders ook daadwerkelijk de ouders van de pup zijn. Het afgenomen DNA wordt door de Raad van Beheer bewaart voor (toekomstig) gezondheidsonderzoek.

In dezelfde week krijgen de puppies ook hun eerste enting. Op leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken worden de puppies ontwormd. Als de puppies 8 weken oud zijn en minstens 6 kilo wegen mogen ze ons warme nest verlaten. Bij het afscheid krijgen onze pups, naast een stamboom, een leuk puppiepakket mee. Hierin vindt u veel extra informatie over uw puppie.

Op een leeftijd van ongeveer 7 weken worden onze pups getest op levershunt. Dit is een erfelijke afwijking die hele vervelende gevolgen heeft voor een pup. Pups zijn hier heel eenvoudig op te testen door het afnemen van wat bloed en de ammoniakwaarde in dat bloed te bepalen. Voor het uitvoeren van deze test gaan wij met onze pups naar de Universiteitskliniek gezelschapsdieren in Utrecht. 

Wij steken veel tijd, energie en vooral liefde in onze pups en dat verwachten wij van hun nieuwe baasjes ook. Wij vinden dat we het aan de puppies verplicht zijn om de voor hen best mogelijke baasjes uit te zoeken. Zo vinden we het belangrijk dat mogelijke nieuwe baasjes weten waar ze aan beginnen en dat ze op een verantwoorde en liefdevolle manier met de pup omgaan.

Ook nadat de pups zijn uitgevlogen, blijven wij beschikbaar voor vragen en staan de baasjes graag bij. Uiteindelijk hebben we het goed gedaan als we nieuwe baasjes voor lange tijd blij kunnen maken met een geweldige huisgenoot.